דירה בעתלית

הדיירים: זוג + 2 ילדים

מיקום: פרויקט מחיר למשתכן, עתלית

שטח: 135 מ"ר, 5 חדרים.

חומרים: עץ בירץ', אבן קיסר בדוגמת טראצו, מתכת לבנה, פרקט, חיפוי קירות לבן מט.

כשבני הזוג רכשו את הדירה כחלק מפרוייקט מחיר למשתכן, הם ידעו שיעזרו במעצבת פנים לעיצוב הדירה, ולכן עשו בחירות מאוד בסיסיות, שישתלבו עם העיצוב העתידי. הם בחרו בריצוף אפור ואריחים מרובעים לבנים בחדרי הרחצה, והזדכו על המטבח שהפרוייקט הציע.

בעלת הבית מגיעה מעולם העיצוב, והייתה שותפה פעילה מאוד בבחירת החומרים, הצבעים והריהוט.

המטרה הכללית היתה להלביש את הבית במצבו הקיים, ללא שינויים במבנה, באמצעות נגרות מותאמת, חומרים וצבעים.

על מנת להגדיל את המטבח ולייצר כניסה אינטימית, יצרנו קיר נגרות שמכיל בתוכו פונקציות שונות. פאה אחת שלו משמשת כארון כניסה ונעליים, ויוצרת מבואה. פאה נוספת משמשת כספריה שפונה לסלון, ופאה שלישית מהווה חלק מהארונות הגבוהים במטבח.

ביקשנו לייצר משטח עבודה נח ורחב במטבח, ללא ארונות עליונים מעל דלפקי העבודה, ופונקציות רבות הוכנסו לקיר הנגרות.

עיצבנו סלון שנדמה כאי במרכז החלל, ומייצר תחושה של מרחב.

פינת האוכל קיבלה תשומת לב בזכות גוף התאורה הגדול שמעליה, ונוסף ארון אחסון לצד השולחן.

חדר המשחקים של הילדים חופה בפרקט בהיר בדוגמת פישבון. הריהוט, החשמל והתאורה תוכננו כך שהחדר יוכל להפוך בעתיד לחדר שינה לילד.

חדר השינה של הילדים חופה גם הוא בפרקט זהה, המעניק לחדר חמימות. וארון הבגדים משמש גם לאחסון לצעצועים וגם כספסל ישיבה.

בחדר הרחצה הכללי, אסלת המונובלוק, שסופקה ע"י הפרוייקט, הוחלפה באסלה סמויה. משטח הכיור אוחד עם חיפוי האסלה באמצעות משטח קוריאן, כדי לייצר מרחב מרווח ואחיד.

חדר השינה של ההורים עוצב בסגנון מנימליסטי: קירות החדר נותרו לבנים, אך נישת הארונות נצבעה כך שמתקבלת תחושה של קופסא הצמודה לחלל. בחדר רחצה תוכנן ארון עם רגלי מתכת והוצב כיור עליון מיוחד על משטח קוריאן חלק.