בית דו משפחתי ברמת השרון

הדיירים: זוג + 3 ילדים

מיקום: שכונת נווה מגן ברמת השרון

שטח: מגרש של 370 מ"ר, 105 מ"ר בנוי, 4 חדרים

חומרים: עץ אלון, אבן בזלת אפורה, עץ אורן

 

בני המשפחה שרכשו את הבית, אהבו את היחס בין גודל המבנה לגודלה של החצר המקיפה את רוב המבנה (חוץ מהחזית  שמשותפת לבית הצמוד) וביקשו להשאיר את המבנה הקיים בגודלו המקורי, אך לשפץ אותו מן היסוד.

הוחלט לשנות את חלוקת החללים, להרחיב פתחים ולהתאים אותו לצרכיה של משפחה צעירה.

בבית הקיים הסלון פנה לרחוב, בעוד החדרים והמטבח פנו לחצר האחורית.

הוחלט לתכנן חלל מרכזי הפונה אל הגינה האחורית, המכיל את הסלון, המטבח ופינת האוכל, ולמקם את חדרי השינה והרחצה בחלקו הקדמי של הבית.

החלל המרכזי תוכנן ועוצב כך שיוכל להכיל פונקציות משתנות לאורך היום, ולכן תוכנן מטבח הפתוח לסלון. שולחן אוכל הוצב בין המטבח לסלון, מהווה את לב הבית ויוצאר חציצה מאווררת בין הפונקציות.

מימין לכניסה תכננו ספריה גדולה המכילה אחסון פתוח וסגור, את הטלוויזיה ומעבר לחלקים הפרטיים של הבית, חדרי השינה וחדר הרחצה.

לחדר השינה של ההורים הוספנו נישה שמכילה את ארון הבגדים וחדר רחצה צמוד.